TV3, la teva (sobretot si ets de Barcelona)

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

No és un problema nou. En un informe de l’any 2008 el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ja constatava que la gran majoria de les informacions emeses per les televisions públiques (Televisió de Catalunya i TVE) eren centralistes. Aquest dijous al vespre, en motiu de l’inici de la campanya electoral de les eleccions municipals, TV3 hi ha tornat de forma flagrant i desacomplexada.

L’hora que ha durat el programa .CAT ha servit per repassar amb prou detall les principals candidatures a l’Ajuntament de Barcelona. Una primera ronda de connexions als escenaris dels mítings d’obertura de campanya i una segona ronda d’entrevistes als caps visibles de les principals candidatures. Del dret i del revés. Per activa i per passiva. Com si miréssim BTV, vaja. Per compensar-ho se’ns ha ofert una ronda inicial de connexions en algunes ciutats del territori català (Berga, Tarragona, Girona…) per donar quatre dades curioses i rellevants d’aquestes eleccions. Dades com que el PSC presenta fins a 200 candidatures menys que fa quatre anys o que la CUP podria aconseguir l’alcaldia en ciutats com, precisament, la capital del Berguedà. Dades de les que va bé treure fent el cafè amb els companys de feina o diumenge fent el sobretaula amb la família. Dades, però, que podrien anar acompanyades d’informacions també rellevants com la que ens presentava aquest dijous Bertran Cazorla sobre el risc que formacions ultres entrin en determinats -que no pocs- ajuntaments catalans.

Des de la televisió pública, en horari de màxima audiència i coincidint amb el tret de sortida d’unes eleccions tan importants com suposen ser aquestes, s’ha considerat que deu minuts eren suficients per donar cobertura a un territori que té 946 municipis més a banda de la seva capital. Conscient que no es poden repassar tots i cadascun dels ajuntaments, és fàcil estar d’acord en que TV3, la teva (sobretot si ets de Barcelona) podria haver-se esllomat més a l’hora de perseguir un complicadíssim equilibri territorial.

Podria parlar de TVE si m’interessés i la volgués forta i referent, però no tenim temps per perdre. Assolim ràpid la desconnexió total amb els mitjans espanyols i centrem-nos des d’ara mateix -ja fem tard- en millorar els que ens són propis. Perquè si TV3 ha de ser la nostra, que ho sigui de veritat i que ho sigui sent plural i referent d’excel·lència, rigor i independència.

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.