“Polèmica per la senyalització en valencià”, així es titula aquesta peça de només 30 segons emesa -com a mínim- als informatius d’Antena 3 al migdia de dissabte. Sense cap mena de problema la cadena assegura que el fet que els senyals de trànsit estiguin únicament en valencià “pot provocar algun accident”. Per justificar la seva tesi entrevista dos vianants -un estranger que a penes domina el castellà- que mostren el seu desconeixement de la llengua oficial a València. També apareix una portaveu de la plataforma Stop Accidentes, que en el tall sembla que també corrobori aquesta tesi, tot i que l’associació no s’ha pronunciat oficialment sobre el tema. En canvi no es menciona que el valencià és oficial a València ni es dóna veu a cap representant institucional o veïnal.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

Un Comentari

  1. andrés

    bueno, en fin, ¿qué puede uno esperar de Atresmedia”? Nada, manipulan todo lo que pasa por sus manos. Supongo que deben estar muy dispuestos a señalizarlos absolutamente todo en inglés, no vayan los turistas a perderse!