Idees populars

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 585, 11 de setembre de 1995

D’això, se’n diu mala sort: un dia el Pp publica la llista d’organitzacions oficials (ells en diuen públiques, però ja els entenem; en això són com tots) que voldria privatitzar, i l’endemà el mateix diari publica el divertit cas de la privatització de Correus a l’Argentina. El parlament argentí estudia una llei de privatització de Correus, ja aprovada pel Senat. I ve el ministre precisament d’Economia, Cavallo, i diu que la llei és feta a mida per afavorir un sol i concret grup empresarial, que encapçala Yabrán que, ves quina remala sort -per al Pp-, va fer la seva immensa fortuna durant la dictadura militar. El ministre afegeix que aquest grup privat actua com una màfia, i que unes altres empreses que competien pel negoci de Correus han tingut atemptats. Vistes algunes característiques del servei de Correus el ministre sap que tenint Correus és fàcil de traficar amb drogues i rentar diners. I ho remata recordant que amb la privatització de Correus el narcotràfic va entrar en l’estructura de l’estat a Mèxic i també Colòmbia. I que Yabrán té ja la col·laboració de polítics, jutges i periodistes. Mala sort per al Pp: dos dies després de fer la llista d’entitats oficials privatitzables, i un després de publicada la informació sobre l’Argentina, en canvi fa públic el Pp que “oficialitzarà” el periodisme: diu que, a Catalunya, faria fer al parlament una llei que controlés subvencions i publicitat oficials als mitjans de masses. Són fins com un condom d’espart. Hem sabut quines són les persones que, al Pp, li agradaria que es fessin seves alguna de les entitats: L’Institut d’Estudis Autonòmics a qualsevol catedràtic de Salamanca; l’Institut d’Estudis Mediterranis al baró de Porcel; el Centre de Comunicacions a un ex-membre del Cesid; el Centre Divulgador de la Informàtica a l’enginyer Roldán; el Patronat Català pro Europa a Mercedes de la Merced; la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat a un extremeny d’estricta obediència; l’Institut Català de Finances per al De la Rosa; L’Institut de Diagnòstic per la Imatge a l’empresa que s’ocupa de la imatge d’Aznar; l’Institut Català de la Vinya i el Vi a un de Valdepeñas; el Laboratori General d’Assaigs a l’historiador Benet…