Pobres reis pobres

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 597, 27 de novembre de 1995

La reina d’Anglaterra és de les famílies més riques del món. La reina d’Holanda també, i com l’anterior ve de nissaga amb imperis que gairebé feien la volta al món.

El rei d’Espanya, que havia tingut un imperi que feia la volta al món, és pobre. A la barca que duu hi ha l’estrella de “la Caixa”. La família va haver-se’n d’anar a França en temps de Napoleó, i un germà d’aquest n’ocupà la posició. Mig segle després tornava a França i n’ocupava el lloc la família Savoia, i després la Primera República. Mig segle més, i era la Segona República, seguida de Franco, la que la feia fugir a Itàlia, Portugal, Suïssa…

Què de més humà que la recerca de la posició perduda?