Vestida de seda

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 614, 25 de març de 1996

Hi ha gent esperançada que el resultat postelectoral sigui que les idees de Cambó triomfin dins el Pp i que l’Espanya repintada, mona vestida de seda, recuperi les d’Azaña. Com si d’ells ençà no haguessin passat seixanta anys. I com si mentrestant, passant per damunt dels cadàvers de Cambó i d’Azaña, no s’hagués produït la independència d’una desena de nacions dins de la intocable Europa. Com si no quedés clar que l’únic internacionalisme pràctic és el de les nacions lliures. ”Sota la mateixa llosa han patit les llibertats públiques espanyoles i les apetències autonomistes catalanes” és un tapaboques original d’Azaña (1880-1940) que J. L. Cebrián, modista de la mona, emprovava a Aznar, amateur de Cambó, Llosa, Patir, Espanya, Apetència, Autonomisme: moda d’època. Música de sarsuela. Que es disfressin com vulguin, que cantin matinades: ja som al segle XXI.