“Constituçao”

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 617, 15 d’abril de 1996

Els qui coneixen el secret d’Espanya, d’ençà del 3-M callen. Conta la llegenda que, quan l’Esperit Sant va fer papa el papa actual, dos cardenals com cal, italians doncs, estaven preocupats per l’entusiasme evangèlic del polonès: “‘Voleu dir que coneix el nostre secret -‘è nel segreto‘?” Poc entrenats en la finezza, ens vam fer repetir la frase: Déu no existeix, però aquell papa era capaç de creure-hi.

Fraga lribarne és un cas dramàtic, passa per cardenal i no arriba enllà de papa. Aquesta raríssima combinació fa que hagi estat l’únic -ben segur, inspirat per l’Esperit Sant-, capaç de dir la veritat impossible: que després del 3-M, si realment es vol que Espanya (inexistent) funcioni (existeixi), s’ha de canviar la constitució (incloure-hi Catalunya i els altres elements aliens). És clar que llavors Espanya ja no seria Espanya. Fraga, això tampoc no ho sap. Endavant, doncs.