Tractes prenyats

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 618, 22 d’abril de 1996

A Cartes a Pere Pla parla de la seva col·laboració a El Sol de Madrid: ”Són senyors, i els de Barcelona, pagesos malintencionats”. Parla dels anys vint, d’El Sol i de La Publicitat: “‘L’última bandarrada que m’ha fet La Publi és prohibir-me escriure a El Sol (…) acabaré per deixar definitivament el periodisme. Fa molt temps que em balla pel cap anar a la carrera consular”‘. Pla escriu al 1922 de Gènova estant, on Josep Carner, que havia anat a la carrera consular, era vice-cònsol. Carta següent: ”Persisteixo pensant amb la carrera consular (…) En Carner m’ho aconsella sempre”. Per sort Pla no va seguir Carner i els anys 20, els senyors de Madrid i El Sol qui sap on paren. Perdura La Publicitat, que ara es diu Avui -què més voldríem!- I perduren els ”pagesos malintencionats”. Per això perdura l’Avui i per això els tractes amb el Pp seran, anant bé, tractes prenyats.