Oh Calcuta!

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 621, 13 de maig de 1996

Essent Barcelona la segona ciutat més densa en població per pam quadrat després de Calcuta (Índia, mil milions d’habitants), la solució a l’afer del camp del RCD Espanyol és modèlica. El camp és situat a tocar de la Diagonal, de l’Avgda. de Sarrià, del Segon Cinturó, del Tercer i de la Ronda de Dalt. Mantenir la petita zona verda que és aquesta superfície, és no veure la privilegiada situació dels futurs habitatges. Difícilment es trobarà a la segona ciutat més densificada del món cap zona els habitants de la qual es puguin desapilar amb més facilitat: per la Diagonal cap al nord i cap al sud, per l’Avgda. de Sarrià cap al nord-est i tot el Vallès més el Bages i el Berguedà i, pel túnel del Cadí, al Pirineu i tot Europa. Pel Segon Cinturó, el Tercer i la Ronda de Dalt cap als vuit vents del món. Una altra idea massa bona perquè se li hagi acudit a Maragall tot solet. Serra? Samaranch? Finalment tot solet?