De Vidal a Pilat

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 623, 27 de maig de 1996

De primer ens espantàrem: ”El Suprem declara que no existeix el dret a l’ensenyament exclusivament en castellà”. Havien decidit, per fi, d’aplicar-se a ells la doctrina que ens apliquen a nosaltres, segons la qual al nostre territori no existeix el dret d’ensenyament exclusivament en català? Com que de miracles no n’hi ha, llegim la lletra menuda: ”El Tribunal Suprem ha deixat clar en una sentència del 17 d’abril que a Catalunya no existeix el dret de rebre l’ensenyament exclusivament en castellà”. A Catalunya, doncs -tret del naixement fins als set anys, per cert-. Gràcies machos, això ja és més racial. La sentència respon a un recurs de 113 pares espanyols que, abans protegits pel Pp de Vidal-Quadras, foren els primers d’adonar-se de qui guanyaria les eleccions i, ja fa mesos, es van buscar un altre protector. Entre la futura oposició, és clar.