Periodisme

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 628, 1 de juliol de 1996

Han nomenat Dolors Genovès directora de reportatges especials de TV3. És l’autora de Sumaríssim, sobre l’afusellament pels feixistes espanyols de Carrasco i Formiguera. El reportatge mostrava que tot és complex en política: el més alt servei que pot fer el periodisme. Recordem-ho: reportatge valent, de gran audiència, compromès, emès per la prudent Ciu, que va concitar en contra, amb jutges, Josep Benet, director del Centre d’Història Contemporània, montserratí, esquerrós, nacionalista, senador més votat, Creu de Sant Jordi, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, que defensà, togat, l’honor dels feixistes, falangistes, botiflers i altres espanyols en general. El càrrec a Genovès és perquè deixi d’emprenyar o perquè continuï fent periodisme televisiu? Si és això darrer, vet aquí un tema tampoc senzill, i clarificador: l’afusellament i oblit del senyor Sunyol, president del Barça. Periodisme i audiència.