Socis

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 642, 7 d’octubre de 1996

Amb motiu de la discussió -com si diguéssim- dels pressupostos al Parlament de Madrid, els diputats del Psoe han escopit despectivament a la cara del seu primer ministre Aznar la paraula “socis” per referir-se als seus col·laboradors catalans, els de Ciu. Semblen el Pp d’ahir. L’estratègia dels socialespanyols és igualment clara, secular, interclassista, sense distinció de dretes o esquerres: fer creure als seus conciutadans que a Espanya manen els catalans; com que això, secularment, és intolerable, a veure si a les properes els voten a ells, que posaran fi a la intolerable situació. No és veritat que hi manem, ni ara, ni mai; ni ganes. Però que ho diguin; i nosaltres fem-ho córrer: a veure si s’adonen que si a Espanya no hi poden manar els espanyols sols -això els passa per jugar a demòcrates- i si els catalans no hi manem ni hi hem manat mai, és que a Espanya comença a no manar-hi ningú: que és un impossible.

.