L’una i l’únic

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 661, 17 de febrer de 1997

Allò d’Espanya només ho pot arreglar el Psoe. Deia Ortega y Gasset, personatge tan decimonònic com Jesús (del Gran Poder) de Polanco, que sospitava -ell- que només caps castellans tenen els òrgans adients per governar Espanya. Ha passat temps i tot canvia, i perquè malgrat els canvis no canviï res, els nous ortegues -els camàlics de Polanco- ho han vist clar: només caps psoeistes tenen els òrgans adients per governar Espanya. Aznar és un “castellano'”, “viejo” i tot: se’l rifa l’Arzallus com no s’havia rifat González, no aconsegueix rifar-se Pujol com se l’havia rifat González, es desfà de Vidal-Quadras i “roba” un Fernández qualsevol, guanya a València i els que s’hi “folren” són tan inadequats que ni han descobert que per treballar-hi bé és imprescindible el passamuntanyes; fins i tot el gasten la Guàrdia Civil, el Cuerpo Nacional de Policía i la policia en general. Si jo fos espanyol votaria Partit Únic: el Psoe.