Rosselló espanyol

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm 683, 21 de juliol de 1997

Amb motiu de la devolució de Hong Kong a la Xina, els espanyols han ressuscitat la devolució de Gibraltar a Espanya. I el Rosselló? Un hom recorda com en un esforç enorme per aprendre de lletra, alguns espanyols dels anys setanta, indocumentats però de bona fe -encara no n’havien après tant com ara, de la instrumentalització de la democràcia-, grup reduïdíssim, no cal dir-ho, van descobrir la raó de fons de per què bastants catalans estàvem enfadats amb els espanyols; hi estàvem enfadats amb tota la raó, deien, perquè mentre Espanya reclamava Gibraltar, en canvi no reclamava per a la mateixa Espanya el Rosselló i la resta de comtats catalans sota França.

I consideraven un acudit, gairebé més graciós aleshores que no pas ara, si se’ls deia que Gibraltar en realitat era andalús. Ho consideraven un acudit d’origen clarament andalús, allò de reclamar Gibraltar per a Andalusia.