Sang d’estiu

Ramon Barnils, núm. 685, 4 d’agost de 1997

Es va sabent que a la majoria de manifestacions de protesta per la mort d’un regidor del PP al País Basc s’hi van sentir crits en favor de la pena de mort. Potser amb un no en tenien prou, de mort. Ens ho temíem, són coses que passen a les concentracions de masses. ”De masses, ni de bisbes”, sentenciava algú de dreta, segons informacions de Ferran Torrent, amb qui l’altre cap de setmana ens passejàvem per la Seu d’Urgell. Passen els dies i les masses s’apaivaguen i es disposen a anar de vacances en massa i un cop fredes fins i tot potser que recordin que al referèndum del 1966, deu anys abans de l’adveniment de la immemorial democràcia, el 90% de la població va acudir a un referèndum per triar entre dictadura dura i dictadura a les seques. Lectura per a l’estiu: Massa i poder d’Elias Canetti, un dels llibres del segle. Segur que els manipuladors de les masses en contra i en favor de la mort ja se l’havien llegit.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019