Bricall, Bonet

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 700, 17 de novembre de 1997

Josep Maria Bricall escriu el pròleg al llibre La falsa ruta. Una crítica independentista de Carles Bonet, en va fer la presentació pública i en aquells dies sortia a tota pàgina un diumenge a La Vanguardia. Bonet és persona important dins d’Esquerra Republicana. Bricall ha estat dels professors inoblidables de l’Escola de Periodisme de l’Església, després conseller tarradellista, quan vingué Pujol es va “retirar” de rector a la Universitat de Barcelona, i avui és màxima autoritat universitària europea.

Dir que el pròleg de Bricall és el millor del llibre seria una frivolitat: el llibre és digne del pròleg. Fins al punt que si mai aquest país ha de tenir una esquerra digna de rellevar el pujolisme etcètera, no hi hauran de faltar ni Bonet ni les persones de l’estil Bricall. Un llibre, un pròleg, unes maneres, unes persones que, si s’hi continuen entossudint, són ben capaços de fer-nos ressuscitar. Per a l’èxit.