Demostra Farrés

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 708, 12 de gener de 1998

Plega Toni Farrés, batlle d’ençà del 1979. Plega de batlle o plega de tot? S’entén que plegui de batlle: són dinou anys de governar Sabadell, una de les ciutats de composició político-sociològica més complexa del país, com qui es menja un préssec. Només ell, i els qui ens hi hem fixat sap el grau d’intel·ligència i d’atenció que li ha calgut. I d’ironia i distanciament: quan en vigílies d’unes eleccions i amb tota la mala intenció un periodista li va demanar pel seu estat civil, li va contestar que això ja no ho preguntaven ni per fer-te el carnet d’identitat. I fa un temps va deixar el Parlament perquè, allà, no s’hi decidia res, va dir, tenia altra feina: governar un Sabadell ingovernable -com Catalunya- sobre el paper. És probable que, a Farrés, li costi de trobar on continuar aplicant la seva enorme ciència. I no és que Catalunya sigui ingovernable, és que és inútil de fer-ho, amb les eines actuals -la llei del català posem per cas.