Aïllar els GAL

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 716, 9 de març de 1998

Jordi Pujol proposa que els polítics espanyols situïn el cas -el judici- Gal en una zona no contaminant; “enquistar-lo”, ha dit. Una vegada més el president els fa la feina que haurien de fer ells. El cas Gal, tant en la realització com en el tractament informatiu que n’han fet, demostra que res en el món sinó l’estat espanyol només funciona amb eficàcia essent totalitari. Que els mètodes democràtics, inclosa l’horrenda habilitat de fer terrorisme des de l’estat, no forma part de les seves habilitats, ni dels seus hàbits, ni de la seva professionalitat.

El cas Gal demostra que Espanya, mentre existeixi, serà diferent. França va saber fer i escamotejar el terrorisme estatal contra l’Oas. Alemanya, igualment, amb els suïcidis de la Baader-Meinhof. Pujol els diu com assemblar-s’hi. Innocent: de tant freqüentar-los, els en creu capaços.