Àustria no és fàcil

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 817, 8-14 de febrer de 2000

Com que Àustria és petita, tothom s’hi veu amb cor: informacions sòlides en canvi diuen que el vot d’extrema dreta, a Àustria, no ha estat un vot d’extrema dreta, sinó un vot de càstig a anys i panys de governs monocolors.

Efectivament, a Àustria hi ha hagut un pacte de fons entre el partit gros de dretes i el partit gros d’esquerres, de forma i manera que quan manava l’un continuava l’obra de l’altre, i quan manava l’altre no desfeia l’obra de l’un.

A Espanya això se’n va dir Restauració -Cànovas i Sagasta-, i va desembocar primer en la Dictadura de Primo de Rivera i després en canvi en la Segona República.

Confondre reacció amb reaccionari, vet aquí una simple ximpleria.