De polis, política

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 835, 13-19 de juny de 2000

Municipis: ja va tenir lloc a València la trobada de regidors.

A Manresa (Bages) el flamant Col·lectiu Desvalls va celebrar fa poc un aplec, que es vol repetir, entès com a encontre ”per posar en comú les experiències en cadascun dels territoris de la nació i en tots els àmbits”. En el municipal també, oi?

Municipis: aquest dissabte s’haurà reunit a Molins de Rei (Baix Llobregat) el grup d’ajuntaments ”Un país, una bandera”, que, l’Onze de Setembre, fan que un any i un altre la lògica vagi ocupant els balcons municipals d’una gran part del Principat: penjar-hi la bandera espanyola seria celebrar una victòria seva, no pas aprendre d’una derrota nostra.

Grècia i el Renaixement italià es van fer amb ciutats. Sota Germània hi ha la Hansa. I sota nostre, comtats, i viles i ciutats, ”carrers de Barcelona” que en deien.

“Quina sort, tot és per fer”, deia en Prat, el millor; i va començar comunicant tots els pobles i ciutats els uns amb els altres.