La democràcia, els nostres diners

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 836, 20-26 de juny de 2000

El llibre es diu El Dèficit Fiscal de Catalunya amb Espanya. Una anàlisi divulgativa; n’és autora la conegudíssima Úrsula de Serrallonga, l’editen Pòrtic i Òmnium, i deu ser dels llibres més importants de la nostra història: en una cinquantena de paginetes fa entenedor a tothom -ho repeteixo: a tothom- que Espanya ens roba anualment més d’un bilió de pessetes.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

És dels llibres més importants de la nostra història perquè fa veure a tothom -ho torno a repetir: a tothom- que si la democràcia és el control del poder pels ciutadans, i si el poder ens roba, als catalans, més d’un bilió de pessetes l’any, aleshores ser demòcrata i català obliga necessàriament a desfer-nos del poder actual: que és el poder espanyol.

A Suïssa, democràcia vella i real, el dia que el Parlament discuteix els pressupostos, és a dir com gastarà el poder els diners dels qui el paguen, els suïssos, és considerat el dia més important de l’any polític. Vinga doncs.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019