L’amic Llibert

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 837, 27 de juny- 3 de juliol de 2000

Ja fa un mes i sembla com si no hagués passat: el 23 de maig a Llibert Cuatrecasas el van elegir per unanimitat president del Congrés d’Autoritats Locals i Regionals d’Europa. Del Congrés en formen part els 41 països del Consell europeu.

Cuatrecasas, d’Unió Democràtica, és eurodiputat de primera hora, secretari general per a Afers Europeus de la Generalitat d’Amunt, i havia estat vicepresident de la Càmera de Regions del Congrés que presideix.

I és amic, de veritat, per a tothom d’aquests nostres països. Demòcrata de sempre -deu anys veí seu de sota, sabia quan venia d’una reunió clandestina: m’ho deia el parell de sabates rebatut per terra, acabats d’alliberar els peus de la llarga jornada laboral i política-, cristià sense manies, actiu, avi no sé quantes vegades -cinc potser ja.

Sempre hi hauria d’haver cua de polítics municipals nostres -dels seus- al seu despatx de president europeu -i nostre-. Per fer-hi política real.