Si tenim mestres, rai

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 838, 4-10 de juliol de 2000

 

N’hi ha que pateixen pel decret d’humanitats espanyoles, reforçat científicament per la R.A. Espanyola H., que diu que a les comunitats autònomes amb llengua pròpia la seva història, la d’ells, no s’hi ensenya. No es demanen, ni per curiositat, què ho fa que coincideixin l’ús d’una llengua estranya amb explicacions estranyes de la seva història. Anem a nosaltres: mentre tinguem mestres, ja poden anar ganyolant.

En tenim antecedents: en el seu règim anterior era obligatòria l’assignatura ”Formación del Espíritu Nacional”. I no són nacionalistes. No recordo haver-la estudiada mai: els mestres no ens l’ensenyaven. Amb dues excepcions: en set anys de batxillerat, dues vegades els inspectors van venir a inspeccionar l’assignatura. La tarda abans els mestres ens deien les preguntes i respostes principals i els inspectors, si és que mai van acabar venint, se’n van tornar amb els deures fets.

Mentre tinguem mestres, decretin.