Trias Fargas

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ramon Barnils, núm. 845, 29 d’agost-4 de setembre 2000

De les fonts més extensament informades, se’n desprèn la convicció que la Fundació Trias Fargas, amb seu a la llegendària casa Trias Fargas de la Rambla de Catalunya, és una de les fogaines més aviat enceses i amb més fum i flames de les que s’ocupen de la successió de Jordi Pujol al capdavant del CiU.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Per això ens ha estranyat una cosa de no dir de rebre un llibre francament interessant, un Homenatge a Ramon Trias Fargas, que ha tret la Fundació: el llibre és prou bo com per a aixecar el nivell de successió de Pujol bon tros massa amunt. Sembla com si exigís que, finalment, el successor de Pujol hagués de ser una persona de la talla de Trias Fargas.

Massa tard, és clar: Trias va veure l’atracament imperdonablement facilitat per Pujol en el finançament de l’estatut. I el 1987 ja no es feia il·lusions de la bondat del “nou marc institucional”. I no se n’amaga. I ho deia. I es va morir.