Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Presentadors de L'InformatiuTVE-Catalunya produeix una sèrie documental sobre l’evolució social de l’Estat espanyol en castellà. El nou programa va arrencar aquest dijous 17 al vespre.

El mateix dia, el periodista Toni Vall alertava des de les pàgines de l’Avui que a la web de la cadena a Catalunya hi havia una enquesta perquè els internautes votessin, amb la pregunta: “Creus que TVE ha d’emetre en català?”

La manca de personal tècnic i la “política d’austeritat de la casa” va ser la raó que van argüir el mes de juliol els responsables de RTVE per tal de suprimir durant el mes d’agost l’emissió de L’Informatiu vespre, un dels pocs programes en català a la graella de TVE-Catalunya.

Ara, però, el centre de producció de Sant Cugat ha encarregat a quinze directors catalans de renom que cadascun elabori un capítol per a la sèrie “50 años de…“, amb què TVE vol celebrar les cinc dècades d’emissions ininterrompudes.

Recordem que aquest estiu els treballadors de TVE a Sant Cugat van protestar per la suspensió temporal del programa informatiu del vespre durant el mes d’agost, ja que ho veien com un perill per al futur del programa. A més, aquest estiu la direcció de l’ens ha decidit traslladar vuit periodistes de L’Informatiu a la redacció de RNE a Barcelona, cosa que encara afegeix més motius de preocupació a la plantilla i al futur de les emissions en català de la televisió estatal.

Cada cop menys català a TVE-Catalunya

El mateix dijous 17, a la graella de La 1 i de La 2 conjnuntes només hi havia tres programes en català: L’Informatiu migdia, L’Informatiu vespre i Disculpin la interrupció.