Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

090929_inundacionsUna gota freda ha provocat l’acumulació de fins a 200 litres en 24 hores al centre i al sud del País Valencià. La notícia passa pràcticament inadvertida a la premsa escrita del Principat

El País Valencià -especialment les seves comarques centrals i del sud- viu sota la influència d’una gota freda que ha provocat pluges de fins a 200 litres per metre quadrat en 24 hores. No es tracta d’un fenomen absolutament excepcional però si greu -es considera la pitjor de la darrera dècada-. Les tempestes, que es poden repetir fins dijous, han provocat talls de carreteres, suspensió de classes i danys en unes 50.000 hectàrees agrícoles. Tot i així la situació no ha esdevingut tema de portada en cap rotatiu editat a Barcelona i en el cas d’El Punt ni ha aparegut.

Cap dels quatre diaris d’informació general editats a Barcelona (Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia i El Punt) han informat en portada de la situació del País Valencià -amb pluges acumulades de 120-180 litres i amb la previsió que la situació empitjorés aquest dimarts-. En pàgines interiors el diari que hi dedicava major atenció era El Periódicopàgina sencera obrint la secció “Les coses de la vida”-; mentre que l’Avui hi dedicava un terç de plana inferior. A La Vanguardia hi havia un breu en l’apartat d’informació meteorològica sense foto mentre que el cas més flagrant era el d’El Punt on la informació no hi tenia cabuda ni a la denominada secció de “Països Catalans” ni a “Punt Divers” (successos).

Al llarg del dia l’edició digital de València -i altres poblacions del País Valencià- si que han informat abastament dels aiguats tot i que no apareix a la columna de destacats de les edicions del Principat –ElPunt.cat es consulta per municipis i no té una portada nacional-. A quarts de vuit del vespre la notícia no apareix en portada a l’Avui.cat però si que ho fa en les edicions digitals dels altres dos rotatius barcelonins en espais destacats.

El president del Grup de Periodista Ramon Barnils, Joan Vila, ha analitzat la situació en una anotació al seu bloc Tastets de sobirania. “No entenc, aquesta deixadesa, a informar de notícies importants del nostre àmbit geogràfic immediat; no l’entenc. Estem parlant de fets que passen a pocs centenars de quilòmetres d’on s’editen aquests diaris i que afecten milers de persones” s’ha lamentat.