Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

barack-obamaLes edicions digitals de les principals capçaleres només recullen els aspectes positius del mandat d’Obama que encara no arriba a l’any. Público és l’únic diari que ho contraposa als “passos en fals” entre els qual destaca la guerra de l’Afganistan.

La concessió aquest divendres del premi Nobel de la Pau al president dels Estauts Units d’Amèrica, Barack Obama, ha tingut un ampli ressò a la xarxa. Les edicions digitals de les principals capçaleres, així com els mitjans digitals, tenen la notícia en portada. Tanmateix, excepte Público, obvien elements com la guerra de l’Afganistan precisament en el moment que el debat sobre l’enviament de més tropes està més viu que mai.

Caldrà veure si a mesura que avança el dia o en les edicions de paper de l’endemà es destaquen els clarobscurs d’un mandat que encara no ha arribat a l’any (només VilaWeb i Público ho recorden). De moment la majoria dels mitjans consultats publiquen la nota de l’agència EFE. En canvi Público fa un exhaustiu balanç a priori poc favorable: bases a Colòmbia, sense millores a Palestina, sense acord en el canvi climàtic i “forat” a l’Iraq i l’Afganistan. En la balança positiva qualifica “d’esperança” el procés de tancament de Guantànamo.

>> Avui.cat: Barack Obama, premi Nobel de la Pau 2009

>> Público.es: Obama, Nobel de la Paz: “¡Guaauu!”

>> VilaWeb: L’Obamania arriba als Nobel

>> ElPeriodico.cat: Barack Obama guanya el Nobel de la pau 2009

>> LaVanguardia.es: Barack Obama gana el Premio Nobel de la Paz

>> ElPais.com: Barack Obama gana el Premio Nobel de la Paz 2009