Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

companysTelevisió de Catalunya no va dedicar el passat 15 d’octubre, aniversari de l’afusellament de Lluís  Companys, cap programa a la figura del president martir. En canvi, va programar al Canal 33 un capítol de la sèrie La forja d’un líder dedicada al rei espanyol Joan Carles I de Borbó.

Just el dia que es complien 69 anys de l’ignominiós assassinat del president de Catalunya, Lluís Comanys -un fet inèdit al conjunt d’Europa- ni TV3 ni cap de la resta de canals de TVC va realitzar cap programa especial sobre la seva figura (tot i que va informar abastament sobre la possible anul·lació del seu judici).

En canvi el Canal 33 si que va dedicar una de les franges de major audiència -de 22:30 a 23:25- a la figura del rei espanyol Joan Carles I de Borbó. Es tracta d’un dels capítols de la sèrie documental La forja d’un líder realitzada per la productora Sagrera. A banda de Joan Carles I, la sèrie aborda els personatges de Felipe González, Fidel Castro, Boris Ieltsin, Margaret Tatcher i Den Xiaoping.

El documental fa una aproximació molt poc crítica del monarca espanyol -que va jurar els principis del Movimento i va ser nomenat per Franco com el seu successor-. La presentació del documental afirma que la figura de Joan Carles I “ha resistit amb perseverança tots els intents de desgast contra la seva figura” i el descriu com a “tossut, demòcrata, pacient, pragmàtic i determinat”. Pels autors del programa el rei espanyol ha après amb els anys “a guanyar-se el seu lloc i el respecte de la comunitat política”.