Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

real-madrid-uefa_1507402cDiversos opinadors han criticat de manera molt dura la locució que va realitzar el periodista de TV3 Bernat Soler del partit de Lliga de Campions Madrid-Milan. Consideren que no va ser respectuós amb els aficionats madridistes catalans.

La retransmissió del partit Reial Madrid-Milan AC ha posat al punt de mira a Bernat Soler. El periodista Alfons Arús des de 8TV o l’articulista Sergi Pàmies des de La Vanguardia l’han acusat de no respectar els “catalans madridistes”. L’argument utilitzat per atacar Soler ha estat que sent una televisió pública s’ha de tenir en compte tant els aficionats del Barça, com els de l’Espanyol i el Madrid. En canvi, se suposa, que es pot prescindir dels seguidors de clubs de fora de la Península o dels aficionats de les seleccions nacionals quan s’enfronten al combinat espanyol.

Per Sergi Pàmies TV3 “practica un antimadridisme facilón i populista que no entronca amb allò que cal esperar d’una televisió pública”. Segons Pàmies “TV3 anava a favor del Milan” tot i que al llarg del partit els locutors no van parar de criticar-ne el seu deficient estat de forma. Aquest fet en canvi també va rebre la censura del periodista Alfons Arús que, al mateix temps, va lamentar que “Soler celebrés amb més intensitat els gols de l’equip italià que l’espanyol”. “Si hi ha una locució, una narració, que respon al que mai es pot fer en una tele pública és la d’ahir” afegeix Arús.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Si a partir d’ara TV3 ha de realitzar retransmissions neutrals i asèptiques quan jugui el Madrid, caldrà esperar que aquests mateixos opinadors es queixin de les narracions clarament favorables a la secció espanyola a TVE. De ben segur que hi ha molts contribuents partidaris d’altres combinats per origen o afició.