Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Televisió Espanyola va informar de la detenció de l’advocat basc Joseba Agudo Mancisidor més d’una hora abans que la Guàrdia Civil entrés al seu despatx professional. Després van suprimir la pàgina del portal web però va quedar registrada a la memòria cau de Google. La detenció de fet no es va produir fins a la tarda a Iparralde (Estat francès).

Les filtracions policials a mitjans de comunicació “propers” són molt habituals. Però que la filtració es converteixi en una notícia abans que succeeixi un fet ja no tant tal i com va denunciar el bloc Izaro News. El dimecres 28 d’octubre Televisio Espanyola va informar de la detenció de l’advocat de l’esquerra abertzale Joseba Agudo un mínim d’una hora i quart abans que els agents de la Guàrdia Civil entressin al seu despatx professional a Oiartzun (Guipuzkoa). La detenció real es va produir a la tarda -vora les set aproximadament- a Hendaia (Iparralde).

De fet la informació del portal de RTVE (citant a Televisió Espanyola) no només anunciava una detenció que no s’havia produït sinó errava el cos policial que l’acabaria practicant, la localitat i fins i tot l’estat on s’acabaria produint  (La Guardia Civil ha detenido al abogado Joseba Agudo Mancisidor en una operación contra el entorno de ETA en Guipúzcoa).

Després que es produïssin uns fets molt diferents als anunciats els responsables del portal van suprimir la pàgina però el rastre va quedar a la memòria cau de Google. La prova indica que almenys a dos quarts de deu (08:32 GMT) la notícia ja s’havia penjat i abans s’havia locutat per TVE.

Un Comentari