Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

soldatsEl Telenotícies de TV3 d’aquest diumenge al vespre va connectar amb la sortida d’un contingent de soldats espanyols cap a l’Afganistan. Segons la televisió pública els militars no es desplacen a cap guerra sinó que realitzaran tasques de “reconstrucció i seguretat”.

La sortida del primer contingent de soldats espanyols amb base a Catalunya cap a l’Afganistan es va merèixer una connexió en directe al telenotícies de TV3. Entrevistes als soldats i als familiars van acompanyar una crònica que va obviar que al país asiàtic viu una guerra. Un fet que també es va “oblidar” en la concessió del Nobel de la Pau al president nord-americà, Barack Obama.

Segons la informació de TV3 els soldats espanyols de les casernes del Bruc (Barcelona) i Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) realitzaran tasques de “reconstrucció” i “seguretat”. Segons es recull en el portal web 3cat24.cat els “soldats catalans” arribaran aquest dilluns al país asiàtic.

La presència espanyol a l’Afganistan s’ha saldat fins ara amb 90 baixes entre accidents aeris, morts en combat i altres causes. En el cas del Regne Unit els 182 soldats morts des d’octubre de 2001 suposen el balanç més tràgic des de la guerra de les Malvines i per sobre de la intervenció a Iraq.