Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Intervenció de Camps a les Corts valencianes en el moment que acusa Luna de voler-lo assassinarLa televisió pública valenciana torna a sorprendre amb el seu tractament informatiu. Mentre la frase del president de la Generalitat que acusava a l’oposició de voler-lo assassinar era portada a bona part dels mitjans dels Països Catalans i de l’Estat espanyol, Canal 9 no en deia paraula.

Mentrestant, els sindicats de la televisió mantenen les seves mobilitzacions contra el que denominen “pràctiques abusives”.

Canal 9 en els darrers mesos ha tornat a demostrar el seu partidisme en el tractament de la informació relacionada amb la trama de corrupció Gürtel. Ho va fer obviant la imputació del president de la Generalitat, el popular Francisco Camps, o eliminant del seu vocabulari paraules com “suborn” o “vestits” (aquesta darrera en relació als suposat regals de Francisco Correa al presdient valencià).

La setmana passada la televisió pública valenciana no va fer cap esment a una frase de Camps que va donar la volta arreu de la Península. Dirigint-se al portaveu parlamentari del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), Ángel Luna, el va acusar de voler-lo assassinar com a resposta a la querella presentada per l’oposició en relació al cas Gürtel. “A vostè li agradaria prendre una camioneta, venir a casa meva de matinada i, al matí, aparèixer boca terrosa en un voral” va afirmar el president de la Generalitat. Malgrat que la bancada popular va aplaudir-lo, diversos diputats del partit feien cara d’incrudelitat. Al cap de poques hores, Camps demanava unes disculpes genèriques “per si havia ferit alguna sensibilitat”.

La representant del PSPV-PSOE a la comissió de control de RTVV, Nuria Espí, va considerar “molt greu” que unes declaracions “que havien obert els informatius de totes les televisions estatals” i hagués estat portada als diaris “no existissin a la ràdio i televisió pública”.

Continuen les protestes dels treballadors

Mentre es denunciava un nou cas de manipulació a Canal 9 els seus treballadors mantenien les mobilitzacions contra les condicions laborals. En una concentració a les portes del centre de producció de programes van denunciar el que consideren “pràctiques abusives de la direcció”. CCOO i CGT critiquen que vora 200 treballadors cobrin un salari inferior a la categoria professional i que no s’hagi pagat el deute salarial de 2008 i 2009.

Segons els dos sindicats la situació s’agreuja per un “acord de conveni tancat en fals i que, quasi un any després, continua sense aplicar-se”. Aquest fet hauria permès segons CCOO i CGT “aplicar horaris abusius sense control, mentre que nega altres drets laborals”.

Un Comentari