Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Gordillo i MoraguesL’ACN ha anunciat l’obertura de delegacions al País Valencià i les Illes Balears i prepara pel 2010 noves corresponsalies a l’estranger. A més, l’acord amb IB3 i el Govern balear, permetrà intercanviar la informació d’ambdues xarxes.

“Era un dels meus objectius que tenia des de l’inici, una assignatura pendent”. Amb aquestes paraules el director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) expressa la seva satisfacció per l’obertura de delegacions -en forma de redactors, no de seus físiques- al País Valencià i a les Illes. “Tindrem una cobertura molt menor a la de les comarques del Principat però suficient per fer arribar als nostres clients les principals notícies d’aquests territoris de parla catalana” ha explicat Gordillo. Aquest fet intentarà invertir la tendència actual d’informar del País Valencià i les Illes a través de la mirada de les agències i els mitjans espanyols.

Sinergies amb IB3
Malgrat que el principal flux d’informació serà cap als mitjans del Principat, cal destacar l’acord assolit entre l’Agència, IB3 i el Govern balear. “Nosaltres podrem aprofitar totes les imatges d’IB3 mentre que la televisió pública balear es beneficiarà de la nostra futura xarxa de corresponsals a l’estranger”. Fins ara l’ACN només era present a Madrid i a Brusel·les però en els propers mesos s’espera fer una important expansió.

Gordillo considera l’acord amb IB3 molt bo per ambdues parts. “Amb un sol redactor podrem tenir cobert en qualsevol moment les quatre illes i, al mateix temps, nosaltres abordarem els temes d’interès per les Balears que succeeixin a fora” explica.

Agència homologable
L’expansió de corresponsals o la iniciativa d’oferir continguts en anglès per a tot el món gràcies a un conveni amb l’UPF ha de permetre segons Gordillo aconseguir a curt termini “una agència nacional homologable a qualsevol país europeu”. Malgrat recordar que continuen sent el mitjà amb més presència al territori -un corresponsal per cada dues comarques- reivindica el procés realitzat els darrers mesos per prendre una vocació nacional.