Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

joancapriEl 4 de febrer de 2000 va morir Joan Camprubí i Alemany, més conegut per tothom com Joan Capri. Deu anys després de la seva desaparició aquesta figura clau per entendre l’actual humor català sembla que hagi caigut en l’oblit. Per exemple cap dels quatre diaris de paper editats a Barcelona l’ha recordat.

Deu anys sense Joan Capri”. Amb aquest titular VilaWeb es fa ressò de la primera dècada sense un dels humoristes més influents de la Catalunya del segle XX. Capri va morir l’any 2000 després d’un accident domèstic a l’edat de 82 anys. “Mor Joan Capri, l’actor i humorista que millor va representar el català mitjà”. D’aquesta manera titulava La Vanguardia l’endemà del seu traspàs i hi dedicava una pàgina sencera amb una foto de Capri amb l’exalcalde barceloní, Joan Clos. La pàgina es complementava amb una peça signada per Salvador Escamilla “’Capri t’estimem’ i et continuarem estimant’. I és que el periodista havia estat una persona clau per recuperar l’any 1997 una figura que havia anat caient progressivament a l’oblit.

Un oblit que el 2010 s’ha reproduït de nou. Ni el dijous 4 ni el divendres 5 cap dels quatre diaris de paper que s’editen a Barcelona -La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, l’Avui i El Punt- han recordat l’efemèride. En el conjunt dels mitjans la gran excepció la posa una vegada més VilaWeb que fa un ampli repàs a la seva biografia, a la seva “presència” a les actuals xarxes socials així com un recull de recursos a Internet per reviure la seva participació a la mítica “Doctor Caparrós” (TVE) o a la sèrie “Amb l’aigua al coll” (TV3).

Una altra excepció va ser el Catalunya Matí de Catalunya Ràdio en l’apartat la “Setmana a la vista”. Per cert, l’Avui d’aquest divendres obre la secció de Comunicació amb la reposició de la sèrie de Félix Rodríguez de la Fuente “El hombre y la tierra”. També és un referent televisiu… però espanyol.

>> Canal Joan Capri al Youtube