Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

hereuAmb l’inici dels Jocs Olímpics d’hivern de Vancouver el batlle de Barcelona intenta donar un impuls a la qüestionada precandidatura de Barcelona 2022. TV3 va obrir l’informatiu migdia d’aquest diumenge amb dues peces informatives que van destacar el suport del Pirineu a la iniciativa i va reduir les crítiques i l’escepticisme sobre el projecte de Jordi Hereu a l’anècdota.

El dilluns 9 de febrer El Periódico de Catalunya semblava voler enterrar la precandidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2022. “Hereu volia els Jocs d’estiu i Madrid va dissuadir-lo” era el titular que obria la portada del rotatiu del Grup Zeta. Fins i tot directe!cat va interpretar aquesta informació com la sentència pel mateix Hereu com a cap de llista del PSC a l’Ajuntament de Barcelona. I és que si tal i com afirma El Periódico, “la candidatura olímpica és una de les principals cartes electorals per a les mateixes eleccions del 2011” la caiguda de Barcelona 2022 podria arrossegar el mateix alcalde.

Amb aquest panorama no massa optimista -i aprofitant l’avinentesa de l’inici dels Jocs Olímpics de Vancouver- Hereu va decidir fer la primera visita al denominat “territori”. TV3 va obrir el Telenotícies Migdia d’aquest diumenge destacant que “la presa de contacte havia estat suficient per comprovar el suport unànime amb la qual s’ha rebut la iniciativa”. Això sí, ha afegit un “aquí sí” en referència implícita a la manca de consens social i polític que s’ha fet evident a Barcelona.

La notícia de TV3 es va completar amb les crides d’Hereu a la “il·lusió, l’esperança i el coratge” i el “ple suport” d’administracions i agents econòmics del Pallars Sobirà. A més va explicar que el batlle barceloní viatjarà en els propers dies a Vancouver per conèixer les claus d’organitzar uns jocs olímpics hivernals i després tornarà a trepitjar “territori” a les instal·lacions del denominat Pirineu gironí.

La segona peça del Telenotícies dominical també s’ha dedicat als Jocs 2022. Concretament a les infraestructures viàries i ferroviàries que caldrien per tal de fer-ho possible. Trens, túnels i autovies al servei del projecte d’Hereu -en cap cas s’ha parlat dels dèficits i necessitats de la població que viu a aquestes comarques-. Aquesta notícia s’ha completat amb la veu del carrer -concretament de veïns de Puigcerdà- que han reduït l’escepticisme i les crítiques a pura anècdota: si la denominació ha de ser Barcelona o Pirineus o Catalunya; o si “de la Cerdanya en quedarà res?”. I és que en cap cas s’ha abordat els impactes d’un segon boom urbanístic en comarques que tenen autèntics pobles i urbanitzacions fantasma.