Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

canal9Sindicats, partits i entitats han creat recentment la Plataforma per la Transparència i la Pluralitat a Canal 9. L’organisme, que vol “vigilar i denunciar” la manipulació a la televisió valenciana es manifestarà el proper 17 d’abril. El manifest el llegirà Romà de la Calle, l’exdirector del MUVIM, que va dimitir després de la censura de l’exposició de fotografies de la Unió de Periodistes.

El portaveu de la Plataforma per la Plurialitat, Alfons Puncel, va explicar a la presentació que volen fer un “seguiment de les notícies” i que denunciaran els casos de manipulació. Puncel també lamenta que molts dels “col·lectius i entitats que vertebren el país” són absolutament invisibles a Canal 9.

Puncel també va explicar que la idea de crear la plataforma era anterior a les acusacions d’assetjament sexual contra Vicente Sanz, exsecretari general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), i que han posat la institució al punt de mira. Cal recordar que sindicats com la Intersindical Valenciana han demanat la dimissió del director general, José López Jaraba, si es demostra com sembla que coneixia els casos de presumptes assetjaments sexuals i no havia fet res per aturar-los. Mentre les treballadorses han confirmat la denúncia i Sanz es troba imputat, el director general no ha obert cap expedient disciplinari ni ha cessat definitivament l’exsecretari general i encarregat de la selecció de personal.

Mobilització el proper 17 d’abril
La Plataforma farà la seva primera aparició al carrer amb una mobilització convocada pel 17 d’abril en la qual vol mostrar l’exigència de la societat civil per tal que es “canviïn radicalment els criteris de gestió i d’informació de la cadena”.

La lectura del manifest la realitzarà l’exdirector del Museu Valencià Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), Romà de la Calle, que va dimitir el passat 8 de març per la censura a l’exposició de fotografies Fragments d’un any organitzada per la Unió de Periodistes. De la Calle va afirmar que havia acceptar l’oferiment ja que es tracta d’una “obligació normal i cívica”. “Quan les coses anormals de manipulació es fan tan quotidianes que no arribem ni a veure-les, o quan les coses tan normals com dimitir es convertixen en una cosa extraordinària, la societat té molts problemes” va afirmar en referència a la seva dimissió i a la manipulació que pateix la televisió pública valenciana.

>> Recull de notícies sobre manipulació al Canal 9 (delicious Media.cat)
>> Recull de notícies sobre la censura al MUVIM (delicious Media.cat)