Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

portada_atotesEl Periódico ha arribat als quioscos aquest dimecres amb una de les portades originals que va iniciar l’exdirector Rafael Nadal. Sense problemes, no dubta en barrejar amb un mateix títol la resposta dels partits catalans al Tribunal Constitucional amb el partit de tornada de semifinals de la Champions. Una demostració, que la màxima de “no barrejar esport amb política” s’aplica quan interessa.

A totes”. Amb aquest titular tant breu com contundent El Periódico obre les seves edicions de paper i digital d’aquest dimecres. Ho acompanya amb dues fotos (d’arxiu) de la mateixa mida: Artur Mas i José Montilla donant-se la mà i els jugadors del Barça abraçant a Leo Messi després de marcar un gol.

A sota de les dues fotos, a mode de subtítol, es pot llegir: “Montilla i Mas lideren la resposta catalana al desafiament del Constitucional” i “El Barça s’aferra al seu estil per doblegar l’Inter i arribar al Bernabéu”. D’aquesta manera, situa al mateix nivell la resposta més o menys unitària dels partits catalans a la “no sentència” de l’Estatut al Tribunal espanyol amb la possible remuntada dels blaugranes contra l’Inter de Milà.

Aquesta barreja de temes que no tenen cap relació sobta amb l’agressivitat que bona part dels mitjans han tingut amb el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, quan aquest ha expressat opinions independentistes. O afirmar que “no es pot barrejar esport amb política” per desqualificar la possibilitat que Catalunya tingui seleccions esportives pròpies. Què s’hauria dit si l’Avui o El Punt -per posar exemples en el sector de la premsa de paper- haguessin posat en un mateix sac en portada -no pas en un article d’opinió- les consultes sobre la independència i un partit del Barça?  Ja no serveix allò que el Barça no representa tota la societat catalana? I ara, els defensors de la via autonomista es poden equiparar al conjunt de la massa social blaugrana quan es critica el mateix amb l’alternativa independentista?

De fet, a l’edició digital la barreja de temes és encara més acusada que a l’edició de paper. A sota del títol “A totes” i de les dues fotografies hi apareixen fins a dotze subtítols que enllacen amb articles tant diferents com l’acord entre Montilla i Mas, la posició de Zapatero respecte la reforma de la Llei del Constitucional, els resultats finals de les consultes independentistes, les declaracions de Guardiola i Mourinho o la crònica de la semifinal entre el Bayern i el Lió.