Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

avui_elpuntEl Grup Hermes, propietari del diari Avui, ha proposat un pla de baixes incentivades per retallar la plantilla després de retirar un ERO que proposava acomiadar 65 treballadors. La plantilla, per la seva banda, reclama saber quin model de diari volen els propietaris.

Continua la incertesa al diari Avui. El mes d’abril la direcció va plantejar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar la meitat de la plantilla (uns 65 treballadors). El comitè d’empresa va reaccionar anunciant una vaga pels dies 22 i 23 d’abril però que es va desconvocar després d’un acord al Tribunal Laboral de Catalunya.

L’entesa entre direcció i comitè d’empresa suposava deixar sense efecte el pla de viabilitat presentat -que a banda d’acomiadaments suposava retallar un 6% dels salaris fins al 2013 i eliminar una de les quinze pagues- i iniciar un període de negociacions. El Grup Hermes es va comprometre a no acomiadar forçosament a cap treballador fins a assolir un acord i respectar les indemnitzacions que històricament s’han donat a l’Avui.

Ara, i segons publica Comunicació 21, la direcció ofereix baixes incentivades als seus treballadors però sense donar xifres sobre el nombre de persones que volen fora de l’empresa. Fins al 31 de maig s’ha obert un període per tal que es presentin voluntaris per deixar el rotatiu amb una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un topall de 42 mesos i 150.000 euros (en l’ERO presentat el 14 d’abril es parlava de 20 dies per any i un màxim d’una anualitat). Una vegada finalitzi el termini, la direcció avaluarà si encara han de marxar més treballadors i aleshores s’hi afegirien baixes forçoses amb les mateixes condicions. Tot plegat -acomiadaments i baixes voluntàries- formarien part d’un ERO que probablement es podria presentar a inicis de juny.

En aquest context, i segons han informat fonts del comitè d’empresa a Comunicació 21, els representants dels treballadors intenten sense èxit saber el model de diari que vol impulsar la propietat. En aquest sentit es pregunten com quedarà una publicació després de la reducció dràstica de la plantilla. L’altra gran incògnita rau en el futur de l’edició digital, que podria arribar a desaparèixer o fusionar-se amb la d’El Punt.

En tot cas, el què si que està confirmat, és que l’1 de juliol és la data màxima per tal de traslladar la redacció de l’Avui -ja aprimada- a la seu d’El Punt situada al barri del Raval de Barcelona. Després de la compra de l’Avui per part del Grup Hermes, el passat mes de desembre, el rotatiu ha incorporat progressivament suplements del diari gironí com el Presència i El 9 Esportiu -que des de l’1 de febrer ha suposat eliminar la secció esportiva de l’Avui-.