Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

L’empresa Serveis Balears de Televisió (SBT), que realitza els informatius per IB3, ha acomiadat aquesta setmana 12 nous treballadors. El comitè d’empresa exigeix la intervenció “immediata” del Govern balear per la “destrucció continuada” de llocs de treball.

SBT ha acomiadat aquest dimecres dotze treballadors de realització, càmeres, operació tècnica, vestuari i maquillatge. Se sumen als 27 acomiadaments del gener d’enguany i els 20 del passat mes d’agost. Segons el comitè d’empresa en un any i mig el nombre de treballadors de l’empresa ha passat de 300 a 228.

En una nota de premsa, han demanat la seva “readmissió immediata” i han denunciat que l’empresa argumenta els acomiadaments per causes disciplinàries de manera “falsa i cínica” tot i que després en reconeix que són improcedents. “Totes i cada una de les argumentacions que fonamenten els comiats menyspreen la dignitat professional i personal dels acomiadats” afegeixen. Consideren que la retallada “provoca una sobrecàrrega constant de la feina i, en conseqüència, un empitjorament del servei que ofereixen als ciutadans de les Illes Balears”. Cal recordar que a banda dels informatius d’IB3 Televisió, tenen les subcontractes dels d’IB3 Ràdio i de la informació meteorològica d’ambdós mitjans.

Davant d’aquesta situació, han exigit la “intervenció immediata del Govern a IB3, davant la ineficàcia demostrada de l’actual director de l’Ens Públic de Ràdio i Televisió, Antoni Martorell”. Malgrat la contínua retallada de llocs de treball i l’elevat cost que paguen pel servei a SBT, els responsables de la televisió balear han descartat assumir directament la realització dels informatius tot i que podria suposar passar dels 10 al 4,5 milions d’euros anuals.

Tot plegat en el context que suposa el processament del propietari de SBT, Jacint Farrús, en el cas Voltor de presumpte corrupció acusat de malversació de fons públics i frau. En el moment de la detenció, el passat 16 de març, els treballadors van afirmar que eren els “primers interessants en que aquest i altres casos de presumpte correcció els investigui la Justícia de manera exhaustiva” tot i que això pugui afectar el seu futur laboral. A més, van expressar la seva “indignació” que l’informatiu d’IB3 Televisió obviés que Farrús tingués la concessió dels serveis informatius de la radiotelevisió balear.