Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

morellaL’Ajuntament de Morella es va veure obligat aquest dilluns a acatar el requeriment de la Generalitat Valenciana per tallar l’emissió dels quatre Canals de la CCMA i d’Aragón Televisió a la comarca.

>> Recull d’enllaços sobre TV3 al País Valencià (delicious Media.cat)

La Generalitat Valenciana ha aconseguit eliminar la presència de TV3 i la resta de Canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de la comarca dels Ports. L’Ajuntament de Morella es va veure obligat aquest dilluns –tal com havia fet el consistori de Catí (l’Alt Maestrat) a finals d’abril- ha taller el senyal que s’emetia des del repetidor del Tossal Gros. A banda de TV3, el Canal 33, el 324 i el 300, els veïns dels Ports també s’han quedat sense Aragón Televisión.

El consistori encapçalat pel socialista Ximo Puig es va veure obligat a prendre aquesta decisió per no afrontar una multa que podía oscil•lar dels 500.000 al milió d’euros. Un fet que hagués portat a la fallida les arques d’un municipi de poc més de 2.800 habitants. El mateix dia que els Ports es quedaven sense TV3, més de 300 persones van omplir la plaça de l’Ajuntament per condemnar “l’apagada”. Una protesta, organitzada pel Centre d’Estudis dels Ports i el PSPV, i que comptava amb l’adhesió de 50 entitats dels Ports i de les comarques veïnes. L’acte va començar amb un minut de silenci per denunciar “l’atemptat a la llibertat d’expressió”

Els convocants van llegar un manifest en el qual van afirmar que “no es podien creure” haver de convocar una manifestació “contra el Consell, el Govern valencià, una institució d’autogovern per la qual tant havien lluitat”.  “Cansa i és avorrit repetir obvietats i fer consideracions fonamentals sobre la llibertat d’expressió” van afegir. Pel Centre d’Estudis dels Ports anar en contra la comarca “és un objectiu fácil al ser gran en extensió i xicoteta en población.

El regidor de Tecnologies de la Informació, Ernesto Blanch, va lamentar la decisió “absurda, autoritària i que es produïx per un imperatiu legal, atemptant contra la llibertat d’expressió”. L’edil es va queixar a comarquesnord.cat que mentre la Generalitat no intervé en matèries com l’educació, la sanitat o les infraestructures si que ho faci per “coaccionar la llibertat d’expressió dels esus habitants”.

Concentració a Castelló
Paral•lelament a la concentració de Morella se’n realitzava una altra a Castelló de la Plana convocada a través de les xarxes socials i que va reunir més d’un centenar de persones, bàsicament ciutadans dels Ports que viuen o estudien a la capital de la demarcació aixó com els estudiants de la comarca que aquesta setmana afronten els exàmens de selectivitat.

El tall del senyal de TV3 ha afectat a banda de Morella a municipis com Forcall, Cinctorres o Villores. En el cas de la Pobleta d’Alcolea, a més, ha suposat que es quedin sense cap canal ja que, fins ara, només rebien les emissions del repetidor municipal morellià.