Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Nova web conjunta de l'Avui i El PuntQui recentment hagi tingut l’ocasió de fullejar l’Avui i El Punt en un mateix dia haurà pogut comprovar que alguns articles són exactament els mateixos en un i altre diari, escrits per la mateixa persona.

Concretament, això és així des del 14 de juny, quan la redacció de l’Avui es va traslladar a la seu actual d’El Punt al carrer Tàpies de Barcelona i quan Corporació Catalana de Comunicació SLU, empresa editora de l’Avui, va fer efectiu l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que ha afectat 56 treballadors, quasi la meitat dels que disposava el rotatiu.L’acomiadament de mitja plantilla de l’Avui i l’apropament de les dinàmiques internes d’ambdós diaris ha fet que molts treballadors d’El Punt hagin passat a publicar pels dos rotatius allò que fins ara escrivien per un. Poques vegades deu haver passat que els redactors d’un diari acabin veient publicades les seves peces també sota una altra capçalera, si tenim en compte que cada un sol tenir la seva idiosincràsia, el seu perfil de públic i la seva política editorial. Queda per veure a qui acabarà afectant més això: si als redactors d’El Punt, per poder veure’s obligats a anar canviant la seva manera de fer i d’enfocar els temes; o si als lectors de l’Avui, que s’hauran d’anar acostumant a prescindir dels continguts habituals. Alguna d’aquestes dues coses s’haurà d’adaptar, perquè si les maneres de fer i el perfil de lector fossin els mateixos en un i altre diari no s’entendrien curiositats com el canvi de titular d’un mateix article diumenge passat, en motiu de les consultes del 20J: mentre al Punt era “Madurant l’autodeterminació”, l’Avui publicava “Madurant la sobirania”, un canvi que no pot ser només fruit de qüestions d’espai.

Aquesta nova política a les edicions de paper coincideix amb la fusió de les dues webs, de la qual n’ha sorgit un portal més similar al que tenia El Punt que no el de l’Avui; un altre canvi que els lectors digitals d’aquest darrer diari hauran de pair i que posa sobre la taula el difícil repte de mantenir els més de 600.000 usuaris únics que tenien per separat (403.000 l’Avui -sent líder d’audiència en català- i 273.000 El Punt).

Tot plegat s’afegeix a altres elements ja comuns des que el grup Hermes, editor d’El Punt, va comprar l’Avui ara fa sis mesos. En aquest temps els dos diaris han passat a compartir el suplement dominical Presència, el setmanari Sortim (els divendres) i la informació esportiva amb l’encartament d’El 9 Esportiu. Està previst que també s’encarti el suplement L’Econòmic (els dissabtes).

En definitiva, sis mesos de canvis que han fet que allò que ofereixen les dues capçaleres sigui cada vegada més igual i vagi deixant de tenir sentit treure al carrer dos diaris suposadament diferents. Caldrà veure si els canvis es quedaran aquí o si són l’avantsala d’una fusió completa.