Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

L’observatori crític dels mitjans Media.cat (www.media.cat) presenta aquest divendres 9 de juliol un nou informe d’anàlisi dels mitjans. L’informe porta per títol “La llei del cinema a la premsa”.

Pocs dies després de l’aprovació de la nova llei, Media.cat analitza quin tractament han fet els principals diaris que es venen a Catalunya del procés d’elaboració i discussió de la normativa que va culminar la setmana passada. L’autor de l’informe és el periodista Ignasi Franch.

A la presentació de l’informe també hi participa un representant de l’Acadèmia del Cinema Català per tal de valorar la llei acabada d’aprovar.

La presentació de l’informe es farà el divendres 9 de juliol a les 12h del migdia als Cinemes Girona, de Barcelona (carrer Girona, 175, Barcelona – www.cinemesgirona.cat).

Amb la participació de:

– Ignasi Franch, periodista autor de l’informe
Santi Lapeira, membre de la Junta Directiva de l’Acadèmia del Cinema Català
Joan Vila i Triadú, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils
Marc Roca, director de continguts web d’Escacc

    L’informe realitza un anàlisi qualitativa i quantitativa de les informacions sobre la llei publicades pels principals rotatius catalans i de les edicions catalanes de les principals capçaleres espanyoles amb presència a Catalunya. Ho fa centrant-se en quatre períodes en els quals el debat públic sobre la llei va estar especialment present.

    A partir d’aquest buidatge, Media.cat analitza quines han estat les prioritats de cada rotatiu a l’hora de donar a conèixer i valorar els diferents aspectes de la llei i quin ideari han projectat els textos opinatius publicats. Al mateix temps, l’informe també vol detectar possibles insuficiències en la cobertura realitzada pels mitjans.