Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

rtvvLa televisió autonòmica valenciana es troba ja al llindar del col·lapse. Amb un deute que supera els 1.200 milions d’euros porta mesos retallant serveis, producció pròpia i drets laborals, però també, com s’ha fet públic aquesta setmana, deixant impagats alguns proveïdors.

Aquest és el cas del lloguer del satèl·lit Hispasat, que permetia que el canal internacional valencià, TVVi, es pogués veure per la TDT a Catalunya, a més de, per satèl·lit, a altres parts d’Europa i el Nord d’Àfrica. Sense cobrar des del maig pels seus serveis, Telefónica Sistema de Satélites, propietària de l’Hispasat, va decidir tallar el senyal de TVVi. Davant l’escàndol generat, un portaveu sense identificar de RTVV va negar a l’agència EFE que hi hagués cap situació d’impagament, tot assegurant que era una “mesura de contenció de la despesa” i una estratègia per “potenciar l’àrea multimèdia”. Uns arguments que no han convençut l’oposició valenciana i tan el PSPV com Esquerra Unida han demanat la reconnexió immediata de del canal internacional. Per la seva banda,  Amadeu Sanchis, conseller a RTVV per EUPV, ironitzava sobre el fet que l’expresident autonòmic Eduardo Zaplana, no fes res per ajudar la televisió valenciana des de la seva posició d’alt càrrrec de telefònica.
Alguns mitjans també han publicat que l’ens públic no paga les factures de telefòn i que ja ha rebut les primeres amenaces de la companyia de que podria quedar-se sense línia.
Segons va denunciar la diputada socialista a les Corts valencianes Nuria Espí el deute de RTVV “s’ha multiplicat per 13 en els darrers 15 anys [quan els populars van arribar al govern] sense que eixa situació justifique un creixement de l’audiència ni una millora de la programació”. Aquest deute i els recents impagament, però, no han impedit que en guany el sou del director general de Canal9 hagi pujat un 50%.
La propera víctima de la crisi de Canal 9 podria ser Punt 2, segona cadena autonòmica i l’única televisió que emet totalment en valencià. Fonts de la direcció de RTVV han admès a diferents periodistes que estan estudiant el seu tancament definitiu.

Reciprocitat “aturada”
Segons informava l’Avui el dissabte passat, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha reconegut que les negociacions entre les dues Generalitat per a la reciprocitat televisiva estan aturades de fa temps. Mentrestant, però, continua la campanya del Govern valencià per tancar els repetidors propietat d’Acció Cultural, la darrera contra l’antena de la Perenxisa, salvada, per ara, per una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de València.

3 Comentaris