Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

canal 9Canal 9 continua sent font de notícies i quasi cap d’elles bona. Dilluns es feia pública la dimissió de Carles González, expresentador dels informatius de cap de setmana de la televisió autonòmica i el passat octubre ascendit a Cap d’Edició. Segons assegurava el diari El País -encara que sense citar fonts- González va dimitir perquè “no podia suportar el tractament informatiu que es va veure obligat a assumir per part de la direcció” de l’ens i per la davallada d’audiència dels informatius de Canal 9, la qual va intentar frenar amb una sèrie de propostes que no li van deixar dur a terme.

L’audiència de les notícies de Canal 9 venen patint una davallada contínua des de l’octubre passat i ara mateix tenen una quota d’entre el 4 i el 5%, la més baixa des de la creació de la televisió valenciana.
Per la seva banda, la direcció de RTVV s’ha limitat ha assegurar que no tenen constància de la renúncia de González.
La notícia ha coincidit amb l’anunci de l’ens públic de renovar la imatge de tots els seus canals de televisió, ràdio i internet per tal de fer-la “més moderna i propera”. Aquest comunicat ha estat aprofitat tant pel PSPV com pel BNV per criticar “la decadència i el desprestigi” de Canal 9 i recordar que la seva audiència “s’ha reduït fins a mínims històrics”. La portaveu socialista a la comissió de control de RTVV, Núria Espí, ha afirmat que “la dimissió de González reflecteix que la manipulació es troba a l’ordre del dia a Canal 9 i que ni els mateixos treballadors ja no suporten el tractament que fa de la realitat ni la manca de credibilitat”. Per la seva banda, el Síndic del Bloc, Enric Morera, ha lamentat que “un professional que ha volgut fer canvis per a bé no els haja pogut materialitzar i, a més, ha hagut de deixar el seu càrrec”.