Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

canal9 al mestallaEl país valencià compta aquesta temporada amb quatre equips a la primera divisió de la Lliga de Futbol Professional, un número únic i un fet que no es donava des de 1945. Però la dada ha coincidit amb la fi de l’emissió de partits per Canal 9 a causa del veto que Mediapro, propietària dels drets, qui acusa la televisió autonòmica de no pagar els seus deutes.

Naturalment els fets han suposat un foc creuat de comunicats i amenaces judicials que s’han allargat tota la setmana, en els que l’empresa de Jaume Roures adduïa que com RTVV no abonava les factures no podia emetre més partits i aquesta, per la seva banda, acusava la productora de deure-li 25 milions -mentre reconeixia un deute de deu- i li exigia el compliment del contracte que hauria de permetre a Canal 9 emetre un partit setmanal de la temporada 2010-11.
Però batalles a banda d’aquesta nova “guerra del futbol” -aquesta vegada en versió autonòmica- els fets suposen una altra senyal de la descomposició en que es troba la televisió pública valenciana. El deute acumulat ja supera els 1.200 milions d’euros i des del maig que no paga el lloguer del satèl·lit Hispasat, pel que Telefónica Sistema de Satélites va tallar-li l’emissió que permetia que el canal es pogués veure fora del País Valencià. Les retallades de plantilla i despeses laborals són tan constants com els escàndols de mala gestió i malversació.
A més, la manca de qualitat del seu model televisiu s’està notant en una pèrdua d’audiència constant, no sols en els informatius sinó també en els espais esportius, on tradicionalment havia liderat l’audiència. Així, Canal 9 es convertia en l’única de les cadenes autonòmiques que retransmetia la  Fórmula 1 i que era superada per La Sexta. Una competència que també s’ha patit amb força al   futbol i que, per exemple, quasi no ha notat TV3.

Un Comentari