Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Dels set milions de catalans que viuen a Catalunya, al voltant de nou-centes mil persones segueixen les tertúlies matinals de TV3, Catalunya Ràdio i RAC1. La influència del que s’hi diu, encara que difícil de quantificar, està fora de dubte.
Media.cat, l’observatori crític dels mitjans impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, i el grup de recerca Observatori de la Cobertura de Conflictes (OCC-UAB), amb el suport de la fundació Escacc, col·laboren en aquest informe per estudiar quines són les característiques del discurs que arriba a la població sobre la crisi i la política econòmica del Govern espanyol des de les emissores amb més audiència del Principat. L’estudi analitza les primeres cinc emissions a partir de la data del 12 de maig de 2010, en què el president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, va anunciar les mesures de la retallada social que havia apuntat uns dies abans.