Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

vagaLa vaga general de demà ha mobilitzat sectors socials molt més enllà dels afiliats als sindicats CCOO i UGT, els seus principals convocants a nivell mediàtic, i fins i tot únics per a molts mitjans. Una bona prova d’això és l’ocupació de l’antiga seu del Banc Espanyol de Crèdit a la Plaça Catalunya de Barcelona o la creació de nombroses assemblees ciutadanes de vaga a ciutats d’arreu dels Països Catalans.

Però també en el terreny de la comunicació s’estan fent grans esforços per no deixar el relat dels fets del que passi demà en mans d’uns mitjans que, majoritàriament, ja han demostrat que estan en contra d’aquesta convocatòria. Un primer exemple és el periòdic “Quina és la teva vaga?”.
Una altra iniciativa en aquest sentit és l‘Agència d’Informació 29-S, sorgida de la coordinació de més de quinze mitjans alternatius dels Països Catalans, entre impresos, digitals i ràdios, per tal d’unificar el seguiment de la vaga, millorar la cobertura de totes les accions i manifestacions que es facin i potenciar el discurs dels propis implicats.
L’agència ja funciona des de fa més d’una setmana, durant la qual han anat penjant accions i comunicats previs relacionats amb la mobilització de demà i també han obert un compte al Twitter.
A temps real es farà un seguiment per ràdio -emès per internet i per FM a través de les antenes de Ràdio Bronka, Radio Pica, Contrabanda FM i Ràdio Trama- i internet pels portals Kaosenlared, Librered, Llibertat.cat, Indymedia Barcelona i La Haine. La valoració de tot plegat serà impresa al Setmanari Directa, L’Accent i Catalunya.
Per assegurar una màxima cobertura territorial han fet una crida a la participació ciutadana i animen a la col·laboració de la gent implicada o testimoni d’accions dels vaguistes i també de repressió policial o pressions empresarials. Per a fer-ho han habilitat un telèfon i una adreça de correu electrònic.

2 Comentaris