Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

vaga generalCom si es tractés d’un suport críptic a la vaga general que ahir va paralitzar bona part de l’activitat econòmica i social a l’Estat espanyol, la majoria de diaris del país i de Madrid han optat avui per titular sense imaginació ni informació i de forma quasi clònica. I naturalment pràcticament tots han optat per recordar el “fracàs” de la mobilització en una unanimitat que ha passat per alt les suposades diferències ideològiques entre mitjans.

Fins a nou capçaleres han tractat de buscar-li la gràcia a jocs de paraules que contenien la paraula “general”. El Mundo i ABC titulaven exactament igual -“Fracàs general”,- mentre que El Punt, el Diari de Tarragona i el DiariEbre es repetien en una “Vaga poc general” i La Vanguardia i l’Avui quasi s’hi afegien però ho canviaven per un “no” encara més contundent. A la resta de diaris la tònica ha estat la mateixa amb honroses excepcions que demostren que alguns directors sí estan disposats a treballar malgrat la vaga. A casa nostra sobretot els diaris de Lleida -que destacaven l’amplitud de la mobilització a les comarques de Ponent,- el Diari de Balears -que al costat del poc seguiment destacava la gran marxa- i Levante -a les rotatives del qual, paradoxalment, s’havia donat una de les grans batalles entre piquets  policies- que es desmarcava de la resta amb un misteriós “El consum d’energia va caure entre un 9 i un 14% respecte un dia sense vaga”. A Madrid, Público destacava el seguiment a la indústria i a les manifestacions mentre que La Gaceta afegia el seu propi “delirium tremens” a l’assegurar que era Zapatero qui havia convocat la vaga.
Com es podia preveure, la majoria de mitjans no s’han mogut del guió i han confirmat el compliment de la seva pròpia predicció, en la que ha estat una de les vagues generals més criminalitzades mediàticament. Uns titulars que, tal hi com avançava Isaac Rosa des de Público el dilluns, ja es van escriure el 28 de setembre.