Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

TV_Gandia_2Quan l’Ajuntament de Gandia va decidir divendres començar les emissions del canal municipal Gandia TV per TDT sense el permís necessari que li ha d’atorgar la Generalitat sabia que no trigaria a rebre un requeriment de la Direcció de Promoció Institucional de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, instant-li a aturar les emissions sota amenaça d’una multa d’entre 60.000 i un milió d’euros. L’experiència d’Acció Cultural i les emissions de TV3 al País Valencià així ho avalaven.

Potser no esperaven que el requeriment trigués tan poc -menys de 24 hores- però quan el consistori gandienc va decidir tirar endavant amb les emissions sense esperar el permís era conscient -segons van explicar-ne responsables al diari Levante- que aquest mai arribarà de cap altra forma. Aquesta és una altra conseqüència de l’escenari de guerra al País Valencià. Ara queda demanar la intervenció judicial i esperar que els tribunals acabin reconeixent el dret de GandiaTV a emetre en favor del “dret a la informació”.
Però la sorpresa majúscula a la capital de la Safor no van ser les actuacions legals, sinó les il·legals. I és que des del primer dia de les emisions aquestes són interferides per una senyal pirata provinent de Tele 7 Safor, una televisió dirigida per Pepe Codina, considerat molt proper al líder del PP Arturo Torró. Les acusacions no són ni reconegudes ni desmentides per Tele 7, que en canvi sí defineix Gandia TV com “pirata” i “il·legal” i es considera perjudicada perquè la seva competidora emeti per TDT. El coordinador del gobierno de Gandia, Alfred Boix, va qualificar d’“atac contra el dret a la informació” les accions de Tele 7 i es va preguntar com és que un canal privat que no té encara llicència per TDT ja ha fet les inversions per emetre en aquesta tecnologia. “Qui ha donat a Tele 7 la seguretat d’una llicència en TDT?” qüestionava Boix. Totes les candidatures per a una llicència de TDT a la Safor estan “en estudi” segons la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques i encara no se sap qui en tindrà una al final.

Un Comentari