Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

MaviDolAvui a les 7 de la tarda se celebra a l’Aula Magna Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB l’acte en record a la professora i activista Mavi Dolç, sota l’explícit títol “La Lluita i el coneixement”. L’homenatge ah estat impulsat per diferents professors de periodisme de l’Autònoma que volien recordar la seva companya desapareguda l’u de maig de 2009.

La mort de Dolç de forma sobtada i als 48 anys va deixar un enorme buit a la professió periodística, sobretot en aquells professionals que havien après amb ella a “analitzar, a pensar, a ser ells mateixos”, tal hi com ho va descriure llavors Vicent Partal. Però Dolç no només va destacar per la seva faceta docent, sinó que també va ser una reconeguda activista en favor del país, la llengua, la cultura i, també, dels més desafavorits del planeta. De la seva feina a la universitat en destaca l’impuls de la Xarxa d’Universitats Institut Joan Lluís Vives, que agrupa tots els centres d’ensenyament superior dels Països Catalans. En l’àmbit social va ser una de les promotores de l’Espai País Valencià, on es reuneix els valencians residents a Barcelona.
Sòcia del Grup de Periodistes Ramon Barnils, l’ex-president d’aquesta associació, Oriol Cortacans, serà un dels qui avui llegirà un breu record de Dolç. Cortacans -qui va ser alumne seu- ha volgut ressaltar el record que en té com a “gran professora” però deixant clar que “el seu impacte va anar molt més enllà de la seva feina docent”. També espera que l’acte sigui “un reflex de la seva repercussió com a professora i persona”.