Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

iic_1Avui i demà se celebra a Barcelona la conferència anual de l’Institut Internacional de Comunicacions (IIC, en les seves sigles angleses), un organisme independent que reuneix en un mateix fòrum tan els reguladors audiovisuals com els de les telecomunicacions. El Consell Audiovisual de Catalunya i la Comissió espanyola del Mercat de les Telecomunicacions han acollit les jornades.

L’impacte de la crisi en el sector de les telecomunicacions, l’impacte i la regulació d’internet, la intervenció dels governs als mercats de l’audiovisual, el dividend digital i la protecció de les persones usuàries seran alguns dels principals temes que es tractaran en aquesta conferència i que comptaran amb la participació de pesos pesants del sector com poden ser Fabio Colasanti, president de l’IIC, Colette Bowe, presidenta de l’Ofcom britànica, o Richard Hooper, director de Yell Group. El president del CAC, Ramon Font, inaugurarà la sessió de demà. Al voltant de 200 persones d’arreu del món participaran en els debats, dividits en tres sessions plenàries i una altra per grups de treball.

A l’IIC hi conflueixen els consells públics reguladors com  les empreses del sector, les universitats, les organitzacions civils i els governs, amb el que resulta un òrgan privilegiat per discutir de les polítiques del sector.

Aquesta conferència s’ha fet coincidir amb la primera reunió de treball de la Plataforma de Reguladors del Sector Audiovisual d’Iberoamèrica (PRAI). Aquesta entitat recentment constituïda agrupa consells de regulació audiovisual de la Península Ibèrica i Amèrica Llatina i vol esdevenir un punt de trobada i reflexió sobre el sector audiovisual en aquestes àrees geogràfiques. A l’agenda d’aquest primer debat es troben la protecció dels menors davant l’accés que els ofereixen els nous sistemes audiovisuals, l’educació en comunicació audiovisual i la convergència tecnològica.